Košarica

Uvjeti poslovanja

Postupak kupnje

Odaberite artikle koje želite kupiti i dodajte ih u košaricu za kupovinu klikom na odgovarajuću ikonu.

Košarica za kupovinu sadrži referencu na odabrani artikl, njegov naziv i odgovarajući atribut (uključujući poreze). Prikazana cijena ne uključuje troškove transporta.

Za nastavak kupnje potrebni su osobni podaci kupca, a oni će se uključiti u našu bazu podataka radi obrade narudžbe i pojednostavljenja budućih kupnji preko mrežne stranice. Osobnim podacima koje su pružili korisnici rukovat će se u skladu s propisanom Politikom o zaštiti privatnosti. Korisnici mogu u svakom trenutku pristupiti osobnim podacima koje su pružili i informacijama o svojim narudžbama. Vapezap podsjeća korisnike da njihovi osobni podaci moraju biti što točniji kako bi se izbjegle zabune ili pogreške tijekom otpreme kupljenog artikla ili artikala.

Nakon što je narudžba dovršena i prije no što je narudžba potvrđena, korisniku će se pružiti sažetak artikala narudžbe s navođenjem svih kupljenih artikala, ukupne cijene (uključujući transport) te informacija o dostavi narudžbe kako bi korisnik mogao potvrditi narudžbu klikom na gumb ‘Potvrdi plaćanje’.

Kupnje se mogu provesti plaćanjem pouzećem, ili korištenjem kreditne odnosno debitne kartice (Visa, Visa Electron, Amex, Maestro i MasterCard). Način plaćanja koji se razlikuje od načina navedenih u postojećim uvjetima prodaje neće se prihvatiti. Terećenje za plaćanje kreditnom ili debitnom karticom provest će se internetski, odnosno u stvarnom vremenu, preko sustava za internetsko plaćanje dotičnoga financijskog subjekta, i to nakon što se utvrdi da su podaci koje je korisnik pružio točni.

Na mrežnoj stranici prikazat će se broj narudžbe nakon potvrđivanja transakcije, s pomoću kojeg će kupci u svakom trenutku moći pratiti narudžbu preko svojeg računala.

Dostupnost proizvoda

Sve narudžbe podliježu uvjetu dostupnosti proizvoda. Ako naše skladište u trenutku zaprimanja narudžbe utvrdi da na zalihi ne postoje proizvodi sadržani u spomenutoj narudžbi, Vapezap će uložiti trud za lociranje spomenutog artikla. Ako to nije moguće, korisniku će se trenutno poslati obavijest. K tomu će se za naplaćeni iznos za artikl koji nije poslan izvršiti povrat novca kupcu, i to putem istog načina plaćanja korištenog za kupnju artikla.

Pravo na ne prihvaćanje narudžbe

Vapezap može otkazati ili odbiti prihvatiti bilo koju potvrđenu narudžbu.

Reklamacije i povrati

Uvjeti zamjene i/ili povrata

Ako kupci nisu zadovoljni primljenim artiklom, Vapezap će im omogućiti zamjenu artikla za drugi, ukoliko je dostupan, unutar razdoblja od (14) dana s početkom na dan primanja narudžbe i pod uvjetom da artikl nije korišten ili oštećen. Ukoliko nema tražene zamjenskog artikla na zalihama, Vapezap će izvršiti povrat novaca kupcu umanjen za troškove dostave. Vapezap ne može prihvatiti zamjene ili povrat korištenih ili oštećenih artikala (osim u slučaju nedostataka). 

Moguće je zamijeniti jedan model za drugi. U slučaju razlike u cijeni postupak je sljedeći: 1. Zamjena za skuplji proizvod: potrebno je izvršiti nadoplatu za razliku u cijeni.

  1. Zamjena za jeftiniji proizvod: kreirati će se voucher za razliku u cijeni koji će kupac moći iskoristiti pri nekoj od budućih kupnji. Nema povrata novca kod zamjene za jeftiniji proizvod.

Ako kupci nisu zadovoljni primljenim artiklom, a ne žele zamjenu, Vapezap će izvršiti povrat novca kupcu umanjen za troškove dostave, ukoliko je kupac izvršio povrat kupljenog artikla unutar razdoblja od (14) dana s početkom na dan primanja narudžbe i pod uvjetom da artikl nije korišten ili oštećen.Vapezap ne može prihvatiti povrat korištenih ili oštećenih artikala (osim u slučaju nedostataka).

Svi povrati/zamjene kupljenih artikala moraju se pomno zapakirati i sadržavati točno ispunjenu dostavnicu ili obrazac za povrat.

Poštanske zamjene i/ili povrati

Moguća je zamjena ili povrat kupljenog artikla poštom i to na adresu s koje je i slano.

U tim slučajevima Vapezap preporučuje slanje povrata preporučenom poštom s potvrdom o prijemu. Poštanske troškove za artikle koji se zamjenjuju ili vraćaju snosit će kupac, a Vapezap ni u kojem slučaju neće prihvatiti transportne troškove za poslane povrate.

Pravo na odustanak

Kupac ima pravo na odustanak od postojećeg ugovora unutar 14 kalendarskih dana i bez potrebe za navođenjem razloga.
Razdoblje za odustanak istječe nakon 14 kalendarskih dana od datuma kupnje.
Ako želite iskoristiti pravo na odustanak, morate nas izvijestiti o svojoj odluci odustanka od ugovora jasnom izjavom (primjerice pismom ili e-porukom):

Pošta:

Pavla Lončara 15,
10 290 Zaprešić,
Hrvatska
emailom: prodaja@Vapezap.hr