Košarica

Pravila o zaštiti i privatnosti

Informacije osobni podaci

Zadnje ažuriranje: – – –

Tko je voditelj obrade podataka za vaše podatke?

Zap. Ink d.o.o.
Pavla Lončara 15
10290 Zaprešić
Hrvatska

Koje osobne podatke Vapezap prikuplja?

Vapezap može prikupljati sljedeće osobne podatke od korisnika web-stranice odnosno putem odgovarajućih obrazaca: ime, adresa e-pošte, adresa, telefonski broj, datum rođenja, spol i kreditna kartica (PAN+CVV2) u skladu s PCI DSS standardom ili broj bankovnog računa (koji kupac navede u slučaju povrata) kada korisnik posjeti web, registrira se, potvrdi online narudžbu ili  kontaktira Vapezap.

K tome, Vapezap prikuplja sve informacije koje se odnose na pregledavanje na/u web-u i interakciju s robnom markom.

U koje svrhe obrađujemo vaše osobne podatke?

Osobni podaci zainteresirane strane obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

– Za upravljanje i izvršenje registracije na web-u. Registracija uključuje izradu korisničkih profila putem pregledavanja na web-u. Navedeno profiliranje obuhvaća osobne podatke kupca i informacije iz preglednika, poput pregledanih ili proizvoda dodanih u košaricu, posjećenih odjeljaka web-a, lokacije u svrhu analize osobnih odabira i/ili interesa kako bi im se ponudili sadržaji, ponude, usluge i proizvodi na web-u prilagođeni njihovom profilu.

– Za upravljanje i izvršenje online kupovine. Koristimo osobne informacije kupca za obradu i dostavu njihove narudžbe te kako bi ih putem e-pošte i/ili SMS-a obavijestili o statusu njihove narudžbe.

– Za upravljanje uslugama obavješćivanja kada neki artikal iz ponude postane dostupan na web-u.

– Za upravljanje i izdavanje potvrdama o kupoprodajnim dokumentima: e-račun, prodaja ili potvrda za oslobođenje od poreza.

Koliko dugo čuvamo podatke?

Vapezap će čuvati osobne podatke samo u razumnom vremenskom razdoblju koje je u skladu sa zahtjevima za uložene prigovore ili rješavanje problema, izvršenje poboljšanja, aktivaciju svojih usluga te ispunjenje zahtjeva važećih zakona. To znači da osobne podatke možemo čuvati u razumnom vremenskom roku, uključujući vrijeme nakon što je zainteresirana strana prestala koristiti usluge tvrtke Vapezap ili je prestala koristiti web. Nakon tog razdoblja osobni podaci bit će blokirani u svim Vapezap sustavima.

Komu smijemo otkriti podatke?

Osobni podaci zainteresirane strane smiju se prenositi/otkriti sljedećim subjektima:

– Javnoj upravi i tijelima kada je to potrebno zbog poreza, zapošljavanja, socijalnog osiguranja ili drugih važećih propisa.

– Kurirskoj službi koja pruža usluge tvrtki Vapezap

Vapezap ni u kom slučaju ne prodaje korisničke podatke trećim stranama.

Koja su vaša prava vezano za osobne podatke?

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti putem sljedeće adrese e-pošte: info@Vapezap.hr

Pravo pristupa

Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li Vapezap osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje Vapezap posjeduje o vama.

Pravo izmjene

Imate pravo zatražiti da Vapezap ispravi vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni.

Pravo na brisanje/pravno na zaborav

Možete nas tražiti da se vaši osobni podaci brišu kadgod, između ostalih razloga, podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su prikupljeni.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Pravo na prijenos podataka

Imate pravo zaprimiti osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade kad god se obrada temelji na privoli ili na ugovoru, a provodi se automatiziranim putem.

Pravo na prigovor

Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi Vapezap, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, Vapezap će prestati obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove ili ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.

Automatizirane pojedinačne odluke

Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koje proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili na sličan način značajno utječu na vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između vas i tvrtke Vapezap; koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na tvrtku Vapezap uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na vašoj izričitoj privoli.

Pravo na ulaganje prigovora

Imate pravo uložiti prigovor hrvatskoj agenciji za zaštitu podataka.